Már régen kinéztem ezeket a katica kekszeket de most jött el az ideje, hogy meg is csináljam.
Rékámnak névnapja volt, így ebből az apropóból ilyen kekszeket vittünk az oviba. 🙂

A gyerekeknek nagyon tetszett és ízlett, így teljes volt a siker. 🙂 Már meg is rendelte az ismétlést a születésnapjára. 🙂

120 gr vaj
120 gr porcukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor
110 gr + 40 gr liszt
40 gr kukoricakeményítő
piros ételfesték
20 gr kakaópor
50-70 gr étcsoki
1-2 kocka fehércsoki

A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vaníliát.
Ennek a keveréknek az 1/4-ét egy kis tálba tesszük. Ehhez a kis mennyiséghez tesszük a 40 gr lisztet, a 20 gr kakaót és a csipet sütőport.
A maradék 3/4 részhez adjuk a piros ételfestéket, a 40 gr keményítőt, a 110 gr lisztet és szintén egy csipet sütőport.
Alaposan összegyúrjuk mindkét tésztát, majd folpackba csomagoljuk őket és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Hűtés után enyhén lisztezett asztalon 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat. A pirosból kb 5 cm átmérőjű kiszúróval, a feketéből kb. 2-2,5 cm-es kiszúróval köröket szúrunk ki.
A fekete körök majd’ felét az 5 cm-es kiszúróval levágjuk, így összeillesztve helyezzük a katica testeket a sütőpapírral bélelt tepsire.
170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Figyeljünk, hogy ne kapjanak színt a katicák. 🙂A sütőből kivéve rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd 1-2 kocka fehércsokit megolvasztunk és szemeket pöttyözünk a katicáknak.
Ezután megolvasztjuk az étcsokit is és kevés olajjal elkeverve zacskóba töltjük.
A sarkán kis lyukat vágunk és díszítjük a katicákat. Hagyjuk megkötni a csokit.
Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk, hogy ne olvadjon meg a csoki.

Ötlet: Katica keksz

Print Friendly, PDF & Email