Cukkiniből általában minden évben bőségesen el vagyunk látva, így állandóan lehet szélesíteni a felhasználási területet. Idén mondhatni barátnőm hatására beindult a tócsni gyártás, rászoktunk a kis lepénykékre. Nagyon finomak, egészségesek és még a finnyás gyerek is megeszi ebben a formában! 🙂2 zsenge cukkini
2 db M-es tojás
2 púpos evőkanál liszt
10 dkg reszelt sajt
só, bors, fokhagyma

Megmossuk a cukkiniket, majd lereszeljük. Besózzuk és félre tesszük 10-15 percre, hogy levet eresszen.
Ezután alaposan kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük.
Borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, ha szükséges sózzuk.
A tojásokkal, liszttel és a reszelt sajttal alaposan összeforgatjuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
Kb. 10 cm átmérőjű körökké formázva szép pirosra sütjük mindkét oldalát a lepényeknek.

Tartármártással önmagában is nagyon finom, de köretként is megállja a helyét.Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email