Még mindig rengeteg meggy befőttem van 2 évvel ezelőttről és szerettem volna a meggyes piskótán és meggylevesen túl valami mást is készíteni belőle. Túl messzire nem sikerült merészkedni, ennél az őzgerincnél ragadtam le végül, de nagyon jól döntöttem, mert nagyon nagyon finom! Még nekem is bejött…nekem, aki nem szereti a meggyes süteményeket. 😛

1 darab őzgerinc formához:

12,5 dkg liszt
fél csomag sütőpor
12,5 dkg porcukor
fél üveg magozott meggybefőtt
3 nagyobb tojás
12,5 dkg vaj

A mázhoz:
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
2 evőkanál tej
6 dkg vaj

kókuszreszelék a szóráshoz


A vajat simára keverjük a porcukorral.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, majd kanalanként a kemény habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan beleforgatjuk az időközben lecsepegtetett meggyet.
A masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerincformába kanalazzuk.
Alul-felül sütéssel, 200 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz hozzávalóit mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
Kókuszreszelékkel szórjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!