Egyszerű, mutatós sütemény, amit bármilyen töltelékkel készíthetünk.


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finom liszt
1 dkg friss élesztő
1 tojás
pici só
5 dkg porcukor
8 dkg zsír
5 dkg vaj
1 dl tej

Hozzávalók a töltelékhez:
3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
10 dkg cukor
2 vanília cukor
8 dl tej
12,5 dkg vaj
Hozzávalók a mázhoz:
10 dkg cukor
2 ek kakaó
12,5 dkg vaj
2 ek tej

Hempregetéshez:
kókuszreszelék


Elsőként a tölteléket készítjük el.
A pudingport 2 dl tejben elkeverjük, a többi tejet a cukorral felmelegítjük, majd beleöntjük a puding alapot és addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Celofánnal lefedjük, hagyjuk kihűlni. Ezután a vajjal simára keverjük.
A langyos tejbe elkavarunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztet és porcukrot elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat.
Közepébe beletesszük a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalóval egy laza, rugalmas tésztát dagasztunk. Cipót formálunk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 20 percet pihentetjük.
Ezután 2 részre osztjuk.
Kb. 3mm vastagságú téglalapra nyújtjuk a tésztát és 1 cm-es csíkokra vágjuk.
A rolóformákat megkenjük vajjal majd feltekerjük rá a tésztacsíkokat (pici fedéssel).
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Ha kihűltek a rolók, a krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük, és megtöltjük a őket.
A máznak valókat egy lábasba összekeverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk (amíg a margarin elolvad).
A megtöltött rolókat egy villára helyezzük, majd a mázzal teli lábas felé emeljük és egy kanállal leöntjük őket.
Egy kicsit lecsepegtetjük, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tálcára vagy rácsra rakosgatjuk és megvárjuk  amíg egészen megszárad.

Jó étvágyat!
Print Friendly, PDF & Email