Nagyon jó az ízek harmóniája ennél a sütinél. A keksz roppanóssága, a citromos krém lágy fanyarsága, az édes gyümölcsökkel együtt valami mennyei!

Hozzávalók 15-20 darabhoz:

Tésztához:
12 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
reszelt citromhéj

Töltelékhez
30 dkg fehér csokoládé
1 dl habtejszín
1 nagy citrom felének leve

Díszítés:
áfonya/málna/eper/ribizli/egres szemek
citromhéj
mentalevél


A lisztet a kakaóporral és a citromhéjjal összekeverjük.
Elmorzsoljuk benne a vajat és a tojássárgáját, majd a porcukrot is belegyúrjuk.
Az elkészült tésztát bezacskózzuk és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Mivel ez linzer tészta, figyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk túl.
Amint nem morzsálódik már zacskózhatjuk is.
Ezután a formákba nyomkodjuk a tésztát.
180-190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük őket és még melegen
kifordítjuk a formából, majd rácson hagyjuk kihűlni a tészta kosarakat.
Elkészítjük a krémet. A csokit apróra vágjuk, egy tálba öntjük.
A habtejszínt (nyugodtan legyen igazi, állati eredetű, 30%-os minimum) elkezdjük melegíteni.
Ahogy forrt egyet, már önthetjük is a csokira.
Hagyjuk picit állni, majd keverjük simára a citrom levével együtt.
Elkeverhetünk benne 1-2 dkg vajat is, attól selymesebb lesz a krém.
Picit sűrűsödjön, mielőtt betöltjük.
Hagyjuk hűlni, majd áfonya szemekkel és citromhéjjal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email