Kísérleti alany volt ez a pite. Vagyis piték, mert kapásból kettőt készítettem.

2 darab 20 cm átmérőjű pitéhez:
1 adag linzer tészta
30 dkg étcsoki
3 dl tejszín
kevéske nesquick csokiszirup
250 gramm mascarpone
3 dl habtejszín

A linzer tésztával kibélelt piteformákat porcelángolyókkal vagy babbal lesúlyozva 180 fokra melegített sütőben elősütjük kb. 15 perc alatt, majd tovább sütjük súly nélkül, míg szép színt nem kap.
A csokit apróra vágjuk, a 3 dl 30%-os tejszín felmelegítjük.
Leöntjük a tejszínnel a csokit, elkeverjük, majd a tésztákra öntjük elosztva a krémet.

A csokoládét kedvünkre ízesíthetjük kávéval, naranccsal, rummal vagy amivel csak szeretnénk, illetve kevés cukrot is tehetünk bele.

 

Hagyjuk hogy megdermedjen.
Tetejét csokisziruppal becsíkozzuk.
A szobahőmérsékletű mascarponét kevés porcukorral kikeverjük, összeforgatjuk a felvert tejszínnel és a csokis rétegre halmozzuk.
Tetejét mogyoró krokanttal vagy a tészta maradékából készített kisütött csipetkékkel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email