A gyerekeim imádják a buenot. Most bejött ez az új fajta, fehér. Nekem mondjuk a hagyományos jobban ízlik.
Egy régi kedves ismerősöm kért meg, hogy készítsek neki ilyen tortát.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyed és finom végeredményt kaptam. Hozzávalók egy 22 cm-es 16 szeletes tortához:
6 tojás
5 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
6 csapott evőkanál cukor

Krémhez:
500 gramm mascarpone
porcukor ízlés szerint
4 dl habtejszín
1 csomag kakaós ostya/nápolyi

Díszítéshez:
piskótamorzsa
3 csomag kinder bueno
2-3 dl habtejszín

Elkészítjük a piskótát az itt leírt módon, majd hagyjuk kihűlni.
3 lapba vágjuk.
A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral kikeverjük, a tejszínt habbá verjük.
Összeforgatjuk a két krémet.
Az ostyát/nápolyit apróra vágjuk.
A piskótalapokat megkenjük a fehér krémmel, megszórjuk az ostyával. Így rétegezzük, míg a tetejét piskótalappal zárjuk.
Körbekenjük tejszínnel, oldalát piskótamorzsával vagy nápolyi morzsával bepanírozzuk.
Tetejére habból rózsákat nyomunk, majd a kockázott csoki szeletekkel díszítjük.

Egyszerű, de nagyszerű!
Nagyon finom puha! Hmmmm…….

Jó étvágyat hozzá!

Print Friendly, PDF & Email