Húsvétra vagy húsvét után maradék sonka felhasználására is tökéletes választás! 🙂Persze a tölteléke kedvünkre változtatható, akár édes verzióban is el tudom képzelni kis nutellával, banánnal, szóval nyugodtan variáljátok ahogy kedvetek tartja. A tésztával nagyon könnyen lehet dolgozni, igazán finom kis kelt finomság sül ki belőle! 🙂

1 koszorúra:

1,5 dl tej
1,5 dkg élesztő
1 tk cukor
25 dkg liszt
1 nagy csipet só
10 dkg füstölt sonka
2 púpos evőkanál tejszínes tormakrém
10 dkg reszelt sajt
1 tojás a kenéshez

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, majd a felfutott élesztővel sima tésztát gyúrunk.
Konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.
Kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a felső hosszabbik felét 10 cm mélyen, 1,5 centinként bevagdossuk.

Az egyben maradt 2/3-ot megkenjük a torma krémmel, megszórjuk a kockázott sonkával és a reszelt sajttal.

Magunk felől feltekerjük, átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire és megformázzuk a koszorút.

Ismét pihentetjük 30 percet, majd lekenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük kb. 30 perc alatt.
  Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email