A hagyományos zsebes karaj őszi/téli verziója tele zamatos gyümölccsel.


1-1,5 kg csont nélküli karaj
1 közepes alma
1 lilahagyma
2 narancs
só, bors, kakukkfű


A karajt dörzsöljük be sóval és borssal, majd vagdossuk be ujjnyi szélességben úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az almákat vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat és szeleteljük fel a hagymával együtt.
Az egyik narancsot filézzük ki (távolítsuk el az összes fehér hártyát, hogy csak a tiszta gyümölcshús maradjon).
Minden zsebbe tegyünk egy gerezd narancsot, almát és hagymát.
Kössük össze hosszában egy zsineggel és tegyük tepsibe.
A másik narancs kifacsart levével meglocsoljuk az egész húst, a maradék almát szórjuk a tepsibe.


Friss kakukkfűvel fűszerezzük és alufóliával letakarva, 180 °C – ra előmelegített sütőben kb 2 óra alatt puhára sütjük.
Az utolsó 15-20 percben vegyük le az alufóliát, hogy pirulhasson a hús.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email