Nagyon finom krémleves, ízletes gombákból. Ünnepekkor a menü részeként is megállja a helyét!

Csak mondom, hogy most jön az a rész, amikor mindig elmondom a krémleves posztolásakor, hogy tulajdonképpen mi nem is szeretjük a krémleveseket….joggal merül fel benned a kérdés, hogy akkor hogyan van már nem is tudom mennyi féle krémleves recept a blogon!? A válasz rém egyszerű: ez kellett a népnek anno, hát elkészült, mi jól megettük és mindig rájöttünk, hogy nem is olyan vészesek, sőt…
Így jön mindig újabb és újabb verzió. 😛

Kb. 20 dkg pulykamell filé
5 dkg zsiradék
1-2 szál sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
só, bors
2 dl száraz fehérbor
1 üveg vegyes erdei gomba
1,5 dl tejszín/tejföl
1 tk kukoricakeményítő
1 tk paradicsompüré


A hagymát és a húst kockázzuk, a répát karikára vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.
Felöntjük borral, pici vízzel és hozzáöntjük a leszűrt gomba háromnegyedét.
Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük az egészet.
Amikor minden megpuhult a paradicsom pürével, keményítővel és a tejszínnel vagy tejföllel együtt botmixerrel pürésítsük.
Visszatesszük a tűzre, felöntjük 5 dl vízzel és felforraljuk.
A maradék gombát felaprítjuk és elkeverjük benne.
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email