20160722_150522Végszükség esetén befőttel is készíthető kelt lepény.Hozzávalók (egy nagy sütőtepsihez):

25 dkg liszt
1-1,5 dl víz
2+1 evőkanál cukor
1 teáskanál méz
10 g élesztő
kb. 25 szem nem túl érett szilva
fahéj

20160722_150226Az élesztőt a liszthez morzsoljuk, elkeverjük benne a 2 evőkanál cukrot, mézet, vizet és összegyúrjuk.
Hagyjuk 20 percig kelni.
Kibélelünk egy kb. 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral, majd beleegyengetjük a tésztát.
A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk és vágott felükkel felfele a tésztára sorakoztatjuk őket.
A cukrot a fahéjjal összekeverjük és megszórjuk vele a szilvákat.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

20160722_150543

Print Friendly, PDF & Email