img_8931Ha gyorsan szeretnénk valami finomat és tartalmasat készíteni kapjuk elő ezt a sokféleképpen variálható receptet. Mi utazós kajának is ezt készítjük!

Hozzávalók egy virághoz:
4 csomag friss kelt tészta
1 nagy pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 doboz csemege kukorica
1 fej lilahagyma
20 dkg füstölt sonka vagy 1 csomag baromfi virsli apróra kockázva
30 dkg trappista sajt

Tetejére:
1 tojás sárgája
szezámmag
fekete só

Egy nagy tepsit sütőpapírral fedünk.
A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk és elkeverjük a tejföllel.
A tejfölből egy púpos evőkanálnyit félre teszünk és elkeverjük a tojássárgájával.
A kelt tésztát kihajtogatjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk az apróra vágott lilahagymával, kukoricával, felvágott darabokkal és reszelt sajttal.
Hosszában feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.
Mindegyik tésztával így járunk el.
A tepsire virág formában rakosgatjuk a háromszögeket, majd mindegyik tetejét megkenjük a tojássárgájás tejföllel és megszórjuk szezámmaggal, fekete sóval.A tepsin hagyjuk kelni 20-30 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép barnára sütjük
img_8933TIPP: Kedvünkre variálhatjuk a tölteléket, tehetünk bele borsót, gombát, paradicsomot, amit csak szeretnénk.

Print Friendly, PDF & Email