img_8957Majdnem bukta, csak nem kelt tészta. Bármilyen gyümölccsel tölthetjük.

Tésztához (egy 26 cm-es tortaformához):
40 dkg liszt
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
250 ml joghurt/tejföl

Töltelék:
1 üveg meggybefőtt
1 üveg barackbefőtt
kb. 5 dkg cukor

img_8963A tortaformát vajazzuk, lisztezzük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
Vízszintesen 4 darab 8-10 cm-es csíkra vágjuk a tésztát.
A leszűrt befőtteket a tésztacsíkok közepére sorakoztatjuk, majd cukorral szórjuk őket.
Összecsípjük a tésztacsíkok széleit, becsomagolva ezzel a tölteléket és egy hosszú hengert kapunk. Csiga alakban a formába rakjuk őket, majd 30-40 perc alatt megsütjük.

Porcukorral hintve, szeletelve tálaljuk.

TIPP: Túróval, süthető lekvárral is jól működik!

img_8959
Print Friendly, PDF & Email