img_9132Imádni való kis falatkák buliba vagy csak úgy. Finger food ha úgy tetszik. Megfogod, megmártod, bekapod. 😉

A tésztája nagyon hasonlít a szilvásgombócéhoz. Remek buli falatkák, akár kolbásszal vagy sajttal is tölthetjük.

450 gr krumpli
1 csésze sajt
2 ek liszt
1 ek oregano
5 virsli
olaj a sütéshez

A krumplit meghámozzuk, sós vízben félkeményre főzzük, majd lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
Összekeverjük a liszttel, oreganóval és a reszelt sajttal, majd kisebb diónyi masszát elterítünk a tenyerünkben és egy kis darab virslit teszünk a közepébe, majd becsomagoljuk a masszával.
Addig ismételjük, míg elfogy a massza.
Sütőpapírral fedett tálcára rakosgatjuk őket, majd fagyasztóba tesszük 1-2 órára.
Olajat forrósítunk és kisütjük őket.
Sózzuk, majd ketchuppal, mustárral tálaljuk.

img_9136Jó étvágyat! 🙂