img_9312Megannyiszor készítettem már, mindig le is fotóztam, aztán mire eszembe jutott, hogy megosztanám Veletek sosem találtam a képeket. 🙂 De MOST….…most bizony nincs menekvés, jön a körözött receptje. 🙂

img_9306Amilyen egyszerű, annyira finom és annyira sokféleképpen készítik az emberek. Van egy alap verziója, de ez olyan, mint a lecsó. Egy kicsit mindenki másképp csinálja.
Én ma megláttam a boltban a túrót és eldöntöttem, ezt készítek belőle.

450 gramm tehéntúró (jobbak juhtúróból készítik, esetleg fele-fele arányban tehén- és juhtúróból)
1 nagy fej vöröshagyma
pirospaprika
só, bors, őrölt köménymag
2 evőkanál tejföl

A túrót nem szoktam áttörni. Mert ha már egyszer túrós a delikvens, akkor legyen túrós. És ha a túró egyszer darabos…akkor az is marad. Kivéve egészen ritka esetekben…
Egy nagy tálba beleöntöm tehát a túrót, a vöröshagymát pedig nagyon apróra kockázom.
Az igazság az, hogy egy megfelelő méretű késes aprítóban pikk-pakk össze lehet dobni ezt a kencét. Ott a hagymával kezdeném és akár pépesre darálnám.
Szóval a túróval összeforgatom az apró hagymát, sózom, borsozom, megszórom úgy egy teáskanálnyi pirospaprikával és őrölt köménnyel fűszerezem még.
Ezeket mindenki ízlése szerint adagolja. Mi jó köményesen szeretjük…
Amikor beállítottuk az ízét, akkor jöhet bele annyi tejföl, amennyivel elérjük a számunkra megfelelő krémes állagot. 🙂 Nem kell sok. 😉

Ezután érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, majd mehet a friss kenyér szeletre. 🙂

img_9314

Print Friendly, PDF & Email