IMG_8037Néha kissé bohókásabb tálalásra van szükség, főleg ha gyerekek a célcsoport tagjai. 🙂
Egy szülinapi zsúrra, vagy az oviba vinni…nem kell hozzá sok minden, csak egy kis fantázia és idő.

Hozzávalók 24 mini muffinhoz (2 kis hernyó) vagy 12 nagy muffinhoz (1 nagy hernyó):

16 dkg liszt
2 csipet szódabikarbóna
1 csapott teáskanál sütőpor
10 dkg cukor
1 tojás
3 ek tej
4 dkg olvasztott vaj
150 ml márka szőlő

Krémhez:
5 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
porcukor (1-2 evőkanál ízlés szerint)
1 csepp zöld ételfesték

Díszítéshez:
fehér, fekete, piros, sárga, kék fondant
fogpiszkáló
színes muffin kapszlik

Bármilyen muffin tésztával készíthetjük és sima, felvert tejszínhabbal is összetapaszthatjuk a hernyó részit.

 
A muffinhoz valókat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük.
A muffin forma mélyedésibe kapszlikat teszünk és elosztjuk bennük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponet kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összeforgatjuk és egy csepp ételfestékkel zöldre keverjük.
A muffinok tetején kevés krémet elkenünk, majd oldalára fektetve egymáshoz tapasztjuk őket.
A fej résznél egy muffint krém nélkül a talpára állítjuk, majd a tetejére ugyanúgy oldalára borítjuk a krémes muffint.
Kialakítjuk a szemeket, orrot, szájat, majd színes cukormasszából a lábakat is a muffinokhoz nyomkodjuk.

Ha nagy muffinokat sütünk, a tapogatói lehetnek nyalókából is, lábai medve- vagy gumicukorból.

 
Két fogpiszkálóra kis kék golyókat nyomunk és beleszúrjuk a fej muffinba.
Hűtőben tároljuk.

IMG_8033Nem bonyolult és cuki! 🙂