IMG_7207Akár főételnek, akár vendégvárónak is tökéletes maradékfelhasználós fogás.

30-35 dkg főtt/sült csirke vagy pulykahús (nálam maradék paprikás csirke)
25 dkg krémsajt
1/2 konzerv vörösbab (lecsepegtetve)
1/2 konzerv kukorica (lecsepegtetve)
20 dkg reszelt sajt
hústól függően só, bors, fűszerek
Tésztához:
2 teáskanál instant élesztő
1/4 bögre meleg víz
1/2 bögre meleg tej
1 ek cukor
2 bögre kenyér liszt
1/2 tk só

4 evőkanál szobahőmérsékletű vaj

IMG_7211

Bármilyen kelt tésztával elkészíthető. Időt spórolhatunk ha előre csomagolt kelt tésztából készítjük.

 

Először a tésztát gyúrjuk be.
A vizet, tejet, élesztőt és cukrot összekeverjük.
Hagyjuk állni kb. 5 percet, majd öntsük a sóval elkevert liszthez
Alaposan keverjük össze, majd letakarva hagyjuk 45 percig kelni.
A töltelékhez a húst daraboljuk össze vagy késes aprítóban aprítsuk pépesebbre.
Keverjük bele a krémsajtot, a babot és a kukoricát, majd a reszelt sajtot.
Ne legyen szaftos, mert kifolyik sütés közben, viszont ne legyen túl száraz sem.
Stabil masszát kell kapnunk.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk nagyjából 3 mm vastagra, majd vágjuk 16 db egyenlő szárú háromszögre, mintha croissant készítenénk.
IMG_7197Egy sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk a háromszögeket napocska formában egymásra fedéssel.
IMG_7198A belső felére tesszük körbe a tölteléket, majd a sugarakat ráhajtva alul összenyomjuk a tésztát.
IMG_7199IMG_7203190 fokra előmelegített sütőben sütjük aranybarnára. Ez kb. 20-25 perc.
IMG_7205
Print Friendly, PDF & Email