IMG_7112

Bár jelenleg nem igazán aktuálisak, azért érdemes kipróbálni ezeket a finom csokis kekszeket, amik valójában kókuszos macaronok. Persze nem a mai értelemben vett, divatos macaronra kell gondolni. 😉

10-12 db kekszhez:
4 tojásfehérje

1 csipet só

12 dkg cukor

1/2 tk vanília aroma

1,5 ek kakaópor

25 gramm liszt

14 dkg kókuszreszelék

5 dkg csokoládé

tojás drazsék, fondant madár

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A fehérjéket felverjük.

A sót, cukrot, vaníliát, kakaót és a lisztet összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjébe.

Ezután beleforgatjuk az összes kókuszreszeléket is.

Vagy diónyi vagy fagyis kanálnyi gombócokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsire. A közepükbe mélyedést nyomunk és 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

Hagyjuk kihűlni.

A csokit megolvasztjuk és a mélyedésekbe töltjük.

Mielőtt megszilárdul ültessünk bele drazsé tojásokat vagy fondantból vagy marcipánból gyúrt madarat és tálalhatjuk is.

Print Friendly, PDF & Email