IMG_7933Sokat gondolkodtam azon, mi legyen a neve….á, annyira mégsem. 😀
A megtévesztésig hasonlít kinézetre a pizzára, ízre azonban melegszendvics. Nekem nagyon bejött, főleg, hogy a maradék szikkadt kenyeret már ily’ módon is felhasználhatom.

A feltéteket természetesen ízlésünk szerint változtathatjuk, de a tejszínes sajtos kutyulékot ne hagyjuk ki, ugyanis az segít majd az alapot egyben tartani! 😉

10-12 szelet szikkadt kenyér
1 tojás
100 g tejszín
100 g reszelt sajt
2 dl tej
100 g kolbász/szalámi/sonka
300 g mozzarella
ketchup
oregano, só, bors

A pizzasütő tepsit olajozzuk vagy vajazzuk ki.
Tegyük szorosan egymás mellé a kenyérszeleteket. (A lyukakat is kitölthetjük kenyérrel, hogy minél egyenletesebb legyen az alja.)
Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a  tejszínt, tejet, a sajtot és a fűszereket, keverjük el.
Öntsük rá a kenyérre.
Tegyük a tetejére a karikára vágott 
kolbászt/szalmáikat és a mozzarellát.
Szórjunk meg oregánóval, és tegyünk rá ketchupot.

Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy jól átázzon a kenyér. 

IMG_7934Előmelegített sütőben 220 °C-on 20 percig süssük.

Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email