IMG_6715Bár ez a csiga még húsvétra készült, szerintem bármikor megállja a helyét…főleg, hogy kelt tészta, ami rossz nem lehet. 😉Tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2-2,5 dl tej
1 tk cukor
1 db tojás
1 tk só

Töltelékhez:
20 dkg sonka/virsli/szalámi
4 db főtt tojás
1 marék snidling
1 tk só
1 csipet őrölt bors

Kenéshez:
5 dkg olvasztott vaj

Egy keverőtálba öntjük a sóval elkevert lisztet.
Közepére ütjük a tojásokat, majd belekeverjük a meleg, cukros tejben felfuttatott élesztőt is. Kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Lekenjük 5 dkg olvasztott vajjal, megszórjuk a felaprított töltelékekkel, a sonkával, főtt tojással és az újhagymával.
Fűszerezzük sóval, borssal.
A tésztát szorosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy ne potyogjon ki a töltelék.
Kétujjnyi vastagra szeleteljük.
A csigákat egymás mellé, egy sütőpapírral kibélelt kb. 24 cm-es tortaformába rakjuk.
Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
Lekenjük a tetejét a maradék olvasztott vajjal.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 160 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Még melegen, fokhagymás tejföllel kínáljuk.

IMG_6720Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email