IMG_7674Van, amikor olvasztott csokiba mártják és dermesztik és van, amikor bonbonba állítják és nyársra tűzik 😛Helyes kis nyársakat produkálhatunk, pláne ha van hozzá megfelelő méretű szilikonos bonbon formánk és finom, zamatos, érett eprünk. Ezek az eprek még eléggé éretlen, import eprek voltak, de azóta már készült ilyen friss, érett hazai eperrel is.

Hozzávalók 10 darabhoz:
6 dkg étcsokoládé
10 darab eper
10 darab saslik pálca/hurkapálca/nyalóka pálca
arany/bronz selyempor (ehető, opcionális)
IMG_7694
Az epreket megtisztítjuk, nem csumázzuk.
Felszúrjuk őket a saslik pálcákra.
A szív alakú szilikonos bonbon forma mélyedéseit vékonyan kikenhetjük ehető selyemporral.
A csokiból 4 dkg-ot a szokott módon megolvasztunk. A maradék két dekagrammot apróra vágjuk és elkeverjük a meleg csokiban.
Egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán kicsi lyukat vágunk.
A mélyedéseket kb. félig töltjük csokival, beleállítjuk az epreket, majd kitöltjük a maradékot réseket.
Egy kis vágódeszkára tesszük a formát és párszor finoman az asztalhoz ütögetjük, hogy eltávozzanak a levegőbuborékok a csokiból.
Hűtőbe tesszük megdermedni legalább egy órára.
Ezután óvatosan kifordítjuk a bonbonokat, masnival díszítjük őket.
IMG_7660Tipp: A csokihoz keverhetünk aromákat ízlésünk szerint, de önmagában a jó minőségű étcsokoládéval is nagyon finom!
Print Friendly, PDF & Email