IMG_7135Van az úgy, hogy ennénk valami hagyományosat, de azon törjük a fejünket mégis hogyan újíthatnánk rajta. Ez a csipkepalacsinta pont ilyen. 🙂

A hagyományos íz mellé új külsőt kapott és mivel a csipke jelenleg amúgy is nagy divat, jól is áll a palacsintának is. 🙂
Nem mellesleg díjnyertes a kis csíntalan. 😉
Kb. 10 darabhoz:
20 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
2 ek olaj
csipet só
Öntethez:
250 ml habtejszín (állati)
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé

Először az öntetet készítjük el.
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk a cukorral együtt. Amint rottyant egyet elzárjuk, majd az összetört csokit elkeverjük benne. Teljesen sima csokiöntete kapunk, hagyjuk kihűlni.
A palacsintához a tojásokat felverjük, beleöntjük a tejet és az olajat.
Elkeverjük benne a lisztet csomómentesre és sóval ízesítjük, majd hagyjuk állni fél órát.
A palacsintasütőnket előmelegítjük, a tésztát egy flakonba töltjük.

Teljesen megfelel a célnak egy fél literes műanyag flakon, aminek a kupakját ki tudjuk szúrni. Zacskóval nem lehet dolgozni ennél a tésztánál!

 
A kupakon vágjunk egy filctoll hegy vastagságú lyukat.
Össze-vissza tésztát nyomunk a forró sütőbe, majd megsütjük az egyik felét és óvatosan megfordítva a másikat is.
Egy tányérra borítva azonnal behajtjuk a közepéig a két szélét jobbról és balról, majd alulról szorosan feltekerjük a palacsintát és egy másik tányérra tesszük.
Így készítjük el a maradék tésztát is, majd a csokiöntettel tálaljuk.
IMG_7138
Print Friendly, PDF & Email