IMG_7278Annyira gyönyörű, hatalmas fejű barna csiperkét kaptam a héten, hogy muszáj voltam bevásárolni belőle. Imádom a gombát. És valamiért a barna változata jobban vonzz. Talán azért mert nem az a nagyon hagyományos, semmilyen fehér!?

Rakosgattam egy ideig, annyi mindent szerettem volna készíteni belőle, hogy a fele is sok lett volna és ráadásul döntésképtelen is voltam. 😀

Aztán mondták a lányok, hogy csirkét ennének. Nekik mániájuk a csirkehús.
Körbenéztem és arra jutottam gyrost készítek. Ahhoz volt itthon minden.
Neki is álltam, ahogy szoktam. Felszeleteltem a csirkemelleket, elővettem a serpenyőmet és elkezdtem hevíteni.

Hozzávalók 4 személyre:
60-70 dkg tölteni való csiperke gomba70 dkg csirkemell filé
10 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj

A többi hozzávalóért és az elkészítés módjáért kattints IDE.

IMG_7279

IMG_7282

A gomba alatt kisült szaftból (ami tulajdonképpen csupán az ízanyagokat tartalmazó gomba leve és a vaj) készíthetünk kevés tejszínnel mártást is. 😉

 

IMG_7277Jó étvágyat kívánok! 🙂

Print Friendly, PDF & Email