IMG_7315Bevallom, eddig még nem hallottam róla, pedig nagyon kafán mutatnak ezek a kis csirke nyalókák. 🙂

Én csirkeszárnyból készítettem, de szerintem működik (mert miért ne működne) felsőcombból is. 😉

 

Elmentünk mamáékhoz pár napja és elkezdtünk a késekről beszélgetni, aztán valahogy szóba került a csirke bontás. Én nagyon béna vagyok ilyenekből, bevallom töredelmesen.
A videót megnézve azonnal úgy éreztem: “Cöh, mi ez nekem, muslicapuki.”
Aztán rá 1-2 napra mégis azon gondolkodtam, hogy megkérem apósomat, hogy csontozzon nekem ki egy egész csirkét… Majd ma a kezembe kerültek a csirke szárnyak és elő kellett bányásszam az emlékeimből azokat a mozdulatokat, ahogy kirántom a csontot a helyéről.
Annyit mondok: jobb, hogy nem láttátok azt a küzdelmes 10-15 percet. 😀 Csoda, hogy nem az ujjaimat csontoztam ki. 😛
Viszont nektek is megmutatom a videót, mert hasznos. 🙂

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 tasak Maggi roston sült csirke fűszervajjal alap
3 evőkanál olívaolaj
zsiradék a sütéshez
saláta (ízlés szerint) a tálaláshoz

A többi hozzávalóért és az elkészítés menetéért kattints IDE.

IMG_7320

  • image title

    Fázisfotók

  • image title

    Fázisfotók

  • image title

    Fázisfotók

 
IMG_7345[1]A szárny végeket is sokan kedvelik annak ellenére, hogy nem nagyon van mit rajta megenni. 😀 Az én férjem is komálja.

TIPP: ha valaki nem szereti a bőrét, nyugodtan megnyúzhatja a húst.

 

IMG_7330IMG_7326Ha buli kajának szánod vagy vendégeket vársz és ez lesz az előétel nyilván könnyen tudsz számolni, darabra.
Jó étvágyat hozzájuk! 🙂

Print Friendly, PDF & Email