IMG_6969A palacsinta nem csak édesen finom, főételként is megállja a helyét. Ezt bizonyítottam már a göngyölt, rántott palacsintánál és a fűszeres palacsinta tekercseknél is.

Palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
1,5 dl ásványvíz
só, bors, petrezselyem zöld apróra vágva
2 ek olaj

Gombapaprikáshoz:
50 dkg csiperke gomba (barna és fehér vegyesen)
4 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
3 dl paradicsomlé (sűrűbb)
só, bors, kakukkfű
1 ek rizsliszt
4 dl tejföl

A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejet, ásványvizet, olajat, majd adagokban csomómentesre keverjük benne a lisztet és hagyjuk állni egy kicsit.
Állás után az aprított petrezselymet is belekeverjük, majd a szokott módon kisütjük a palacsintákat és hagyjuk hűlni.
A gombapaprikáshoz a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk az áttört fokhagymával együtt.
Sózzuk, borsozzuk.
A gombákat megmossuk, majd szeletekre vágjuk és a hagymára dobjuk.
Pirospaprikával szórjuk, felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és behabarjuk a pörköltet.
A palacsintákat kettesével összetekerjük és ujjnyi csíkokra vágjuk. Egy kisebb magas falú tepsit kivajazunk és a palacsinta csíkokat szanaszét beledobáljuk.
Betakarjuk a gomba pörkölttel és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összemelegítjük.

IMG_6956

Aprított petrezselyem zölddel szórva tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email