IMG_6477
Aki még nem fogott magának legényt, az azért főzze meg, aki meg már fogott az azért, hogy megtartsa. 🙂

Töredelmesen bevallom az én verziómból kimaradt (bár beleírtam) a máj, tekintve, hogy egyikünk se szereti.
Igazából az elnevezését nem nagyon értem, nem is néztem utána. Ez egy sima raguleves gyakorlatilag…..de biztos van valami babonás megközelítése. 😛

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
3 közepes sárgarépa
1 közepes petrezselyem
200 gr (konzerv) gomba
1 kisebb zeller
1 bögre fagyasztott zöldborsó
30 dkg csirkemell
20 dkg csirkemáj
1 evőkanál ételízesítő (sótlan, házi)
1,5-2 liter víz
1 nagy pohár tejföl (300 grammos)
3 evőkanál liszt
2 ek citromlé
1 babérlevél

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk/kockázzuk és gombával, borsóval együtt  a hagymán megdinszteljük.
Rádobjuk a csirkemellet kisebb darabokra csíkozzuk és a zöldségeken fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük az egészet vízzel, beledobjuk a babérlevelet és ízesítjük sóval, borssal.
Az egészet puhára főzzük, majd a főzés vége előtt 5 perccel beletesszük a tisztított, darabolt májat.
A tejfölből a liszttel habarást készítünk.
Csomómentesre keverjük, majd szedünk hozzá a forró levesből, hő kiegyenlítünk.
Visszaöntjük a levesbe és folyamatosan keverve picit besűrítjük.
Lekapcsoljuk a hő forrást és citromlével beállítjuk a savasságát.

IMG_6481

Print Friendly, PDF & Email