IMG_5114Egy tésztából 3 különböző réteg.
11 dkg vaj

6 dl tej
11 dkg liszt
43 gr cukrozatlan kakaópor
4 tojás szétválasztva
21 dkg porcukor
2 evőkanál fekete kávé
1 tk vanília aroma
165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát.
A lisztet keverjük el a kakaóporral.
A tojások fehérjéit verjük kemény habbá.
A vajat olvasszuk meg és hagyjuk kicsit hűlni.
A tojások sárgáit a cukorral keverjük fehéredésig, majd öntsük bele a hűlt vajat, a kávét és a vanília aromát. Keverjük el alaposan.
Felváltva keverjük bele a kakaós lisztet és a tejet, majd több adagban forgassuk bele a kemény fehérje habot.
Öntsük az előkészített formába és süssük 50-60 percig. Addig, míg picit még remegősnek találjuk.
Kihűlve szeletelhetjük és porcukorral szórva tálaljuk.
IMG_5066
Print Friendly, PDF & Email