IMG_6664Csupán 3 összetevő. Ennyi kell ahhoz, hogy ilyen esztétikus és finom kekszeket kapjunk.Tudom, a nutella manapság iszonyatosan drága. De mégis szeretjük és olykor megveszünk egy kis 400 grammos üvegcsével, ami bizony egy családnak szinte semmire nem elég.
Ehhez a recepthez nem kell az egész üveg és ez jó hír!

Egy tepsi kekszhez (kb 13 db kekszhez):

180 gr nutella
1 tojás
150 gr 00-ás liszt (én ezzel készítettem)

A 00-ás liszthez a különös gonddal kiválasztott legjobb minőségű búzából extra finomra őrölt és többször átszitált liszttel könnyebb a munka: a tészta rugalmasabb, lazábban gyúrható mert nem ragad, mégis nagyon elasztikus lesz. Én Szlovákiában szerzem be, odakint LIDL-ben tuti kapható, de szerintem a Billában és más üzletben is kapható.

 

A nutellát egy tálban kissé megolvasztjuk, hogy egyszerűbb legyen vele a munka.
Beleütünk egy L-es tojást és alaposan elkeverjük a kettőt.
Ezután belegyúrjuk a lisztet, majd egyforma gombócokat rakosgatunk egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsire.
Egy kúp alakú (nekem egyik késem nyele ilyen) tárgyat a közepébe nyomunk, ezzel picit terítjük is és helyet csinálunk majd a tölteléknek. Ne lyukasszuk át a tésztát!

IMG_6655180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.
Ezután nincs más dolgunk, mint két evőkanálnyi nutellát csillagcsöves habzsákból a mélyedésekbe nyomni és kedvünk szerint díszítéssel vagy anélkül tálalni.

IMG_6672Ugye milyen guszták? És tényleg nem nagy cucc elkészíteni őket! 🙂

IMG_6666Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email