IMG_6488A csirkés alagút nagy sláger. Ha szeretnéd különlegesebb formába hozni, próbáld ki dióval és aszalt gyümölcsökkel. Mazsola rajongóknak pedig szinte kötelező hozzá a mazsolás rizs. Férj odáig volt… 😉

1 őzgerinc formához: (kb. 6 főre)

70 dkg csirkemellfilé
15-20 szelet bacon
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt füstölt sajt
6 evőkanál darált dió
1 kávéskanál só
1 csipet őrölt bors
2 evőkanál liszt
3 tojás
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
4 nagy evőkanál tejföl
Mazsolás rizs:
2 bögre rizs
10 dkg mazsola
2 ek olajA csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.
Az aszalt gyümölcsöket 4 felé vágjuk.
A kétféle reszelt sajtot és a darált diót összekeverjük.
A tejfölt a tojásokkal és a liszttel összekeverjük, belekeverjük a diót, sajtokat majd az aszalványokat és a húst.
Alaposan összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonna csíkokkal úgy, hogy minden oldalon túllógjanak. Belehalmozzuk a husis masszát, ráhajtogatjuk a bacon szeleteket.
A formát egy sütőpapírral fedett tepsire tegyük és úgy toljuk be a 190 fokos sütőbe 35-40 percre.

Ezután borítsuk át a sütőpapírra és süssük 200 fokon tovább legalább 10 percig, míg a bacon szépen megpirul a tetején. Mazsolás rizzsel tálaljuk.
IMG_6491
A rizshez az olajat egy lábasban melegíteni kezdjük, majd megpirítjuk rajta a rizsszemeket. Rászórjuk a mazsolát, felöntjük közel kétszer annyi vízzel, sózzuk és lefedve addig főzzük, míg felszívja a vizet.
Ezután elzárva a tűzhelyet, továbbra is lefedve hagyva hagyjuk, hogy megpuhuljon a rizs.