IMG_6558Amikor legelőször készítettem ilyen mexikói fánkot annyira profi voltam, hogy az egészet (műanyag habzsákostul) beleejtettem a forró olajba.

És nem azért, mert béna voltam, hanem mert annyira beton kemény tésztát sikerült kevernem, hogy szétszakadt a gyenge kis zsák, ahogy próbáltam kipréselni belőle. 🙂
Most viszont gyönyörű fánkokat sütöttem ki, igaz a tészta most is kemény volt…de ennek keménynek is kell lennie, úgyhogy csak és kizárólag strapabíró anyag habzsákkal dolgozzatok!

 

Bevonathoz:
14 dkg cukor
2 teáskanál őrölt fahéj

Fánkhoz:
2 teáskanál kristálycukor
3,3 dl víz
2 csipet só
3 evőkanál étolaj
20 dkg liszt

 

A bevonathoz a cukrot keverjük össze a fahéjjal.
Egy lábasban tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat.
Mikor felforr húzzuk le a tűzhelyről és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta.
Ekkor érdemes még rámelegíteni, akkor lesz igazán jó!
Egy széles lábasban forrósítsunk étolajat 180 fokra.
Ezt a hőfokot kb. a 3. nagyságú rózsa teljes vagy takarék fokozata közt érhetjük el. Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek és átsülnek.
Az olajból kivéve itassuk le róluk a felesleges olajat, majd az előkészített fahéjas cukorba forgassuk bele.
Csokiszósszal tálaljuk.

IMG_6559Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email