IMG_6187Minél színesebb, annál ínycsiklandóbb.

2 tk porélesztő
1,5 bögre meleg víz
55 dkg liszt
2 tk só
1,5 tk cukor
2,5  bögre “feltét” (fekete olívabogyó, újhagyma, kápia paprika, lilahagyma, kolbász, stb.) feldarabolva
5 dkg reszelt trappista sajt
1 csomag mozzarella

A porélesztőt elkeverjük a vízben.

A liszthez keverjük a sót, cukrot, reszelt sajtot, majd az élesztős vizet.

Belegyúrjuk az apróra vágott “feltéteket”, ami ízlésünktől függően bármi lehet. Minél színesebb, annál jobban néz ki.

Ha túl ragacsosnak találjuk pici lisztet gyúrjunk még hozzá.

Lefedve egy órán át kelesztjük, majd azonnal nyújthatjuk is, vagy még egy órát hűtőben is keleszthetjük.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.

IMG_6149Rászaggatjuk a mozzarellát és a hosszanti oldaláról feltekerjük.

A két végét a rúd alá bújtatjuk és egy sütőpapírral fedett sütőlemezre téve hagyjuk kelni, míg a sütő előmelegszik 230 fokra.

IMG_615130-35 percig sütjük. Ha esetleg gyorsan barnulna a teteje, tegyünk rá egy alufóliát.

IMG_6198Ízlésünk szerint házi ketchuppal, marinara szósszal és kolbásszal tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email