IMG_5842Vettem valamelyik nap az egyik nagy áruházláncban csicsókát. Bevallom még sosem ettem, így gondoltam kipróbálom. Egy fél kilós kis előrecsomagolt doboznyival jöttem haza és elkezdtem nézelődni, mi legyen belőle. Legjobban ez fogott meg. Egy főzelék, ami nem sablonos, mert méz és mustár van benne.
Én szeretem az édesen sós ízeket.

4 főre:

2 ek zsír
1 közepes hagyma
4 dl alaplé
3 db babérlevél
40 dkg csicsóka
20 dkg burgonya
1 gerezd fokhagyma
3 teáskanál mustár
2 dl tejföl
1 ek méz
10 dkg kolbász

A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vagy összetört fokhagymát.
A megpucolt, kockára vágott csicsókát és burgonyát a hagymához adjuk, és felöntjük az alaplével.
Az alaplevet én leveskockából készítettem, de ha van húslevesünk, az is nagyon jó lesz hozzá.
Hozzáadjuk a babérlevelet, és nem teljesen puhára főzzük a zöldségeket.
Ha az zöldségek megfőttek, akkor a felét szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük.
A babérleveleket kidobjuk.
A maradékot botmixerrel teljesen krémesre pürésítjük.
Hozzáadjuk a tejfölben elkevert mustárt és a mézet, és összerottyantjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg a félretett zöldséget.

A vékonyra szeletelt kolbászt száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A kolbász chipsszel és némi kisült zsírral meglocsolva tálaljuk.

IMG_5845Én mondom nagyon finom volt! 🙂

Print Friendly, PDF & Email