IMG_6647

1 kg vöröshagyma
3 szelet szalonna
2 evőkanál zsír (attól függően a szalonna mennyi zsírt engedett ki magából)
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
2 paprika
2 paradicsom
1,5 kg kockázott comb
só, bors

A hagymát apróra kockázzuk.
A szalonnát is felkockázzuk és abban a lábasban, amiben megfőzzük a pörköltet kisütjük a zsírját. A kisült kockákat kivesszük, félre tesszük.
A kisült zsírt ha nem elég kipótoljuk zsírral ( 😛 ) és megdinszteljük rajta a hagymát.
Amint összeesett mehet rá az apróra vágott fokhagyma és a felcsíkozott paprika.
Természetesen sózzuk, borsozzuk az alapot, de módjával.
A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk, mehet a hagymára.
Ezt a kis hitványnak nevezhető lecsó alapot – de télvíz idején nem vágyom több gumi paradicsom ízre benne – összefőzzük, majd pirospaprikával szórjuk és rátesszük a felkockázott húst.
Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk az egészet és felöntjük vízzel.
Lefedve, alacsony lángon puhára főzzük, ha szükséges a vizet pótoljuk rajta, de ne a végén, mert vizes lesz a szaft.
Most frankón besűrűsödött a rengeteg hagymától, csak épp a végén löttyintettem rá vizet, mert azt hittem még elfőzöm róla a felesleget, csak nem jött össze. 😛

Print Friendly, PDF & Email