IMG_6688Néha nem árt a változatosság. A helyzet az, hogy bizony egy sima szendvicset is meg lehet kicsit reformálni. Sikerült. Férj kicsit elbizonytalanodott mikor megkóstolta.
Először azt hitte mirelit húst sütöttem. Reggelire.

Meg is kérdezte, hogy de én csináltam? Mondtam neki, hogy hát mivel nincs itt más, valószínűleg igen.
Ja, hát ő azt hitte vettem.
– Micsodát? Ez kenyér, nem hús. 😀
Azt a döbbenetet az arcán…nem tudom miből gondolta, hogy hús. 😀
Sebaj, betolta mindet, egyébként finomak is lettek.

toast kenyér szeletek
sonka, szalámi, párizsi szeletek
sajt szeletek (lapka, keményebb trappista – nálam házi tehénsajt lilahagymával)
1 tojás (6 tekercshez)
zsemlemorzsa
kevés olaj

A kenyérszeletek héját levágjuk és kinyújtjuk.

IMG_6683

Ráfektetjük a párizsi szelteket.IMG_6684

Vagdosunk rá sajtot. Ne legyen vastag, mert nem fogjuk tudni feltekerni a kenyeret.IMG_6685

A tojást mint panírozáskor szoktuk felverjük, enyhén sózzuk. Előkészítjük a zsemlemorzsát is és közben egy kis serpenyőben kevés olajat is forrósítunk.IMG_6686

Először a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk a tekercseket, majd a hajtással lefelé elkezdjük sütni őket.IMG_6687

Miután körbe sültek papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat róluk és tálaljuk.IMG_6689

Jó étvágyat!IMG_6694

Print Friendly, PDF & Email