IMG_5890
Gondoljunk a vegákra is. Igaz ezt az is örömmel fogyasztja, aki egyébként húsimádó.

8 főre:
4 evőkanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma

6 nagy fej gomba (csiperke)

400 gr főtt lencse (nyersen kb. 200 gr)

4 gerezd fokhagyma

1 csomag spenótpüré (kb. 400 gr)

8 gerezd napon szárított paradicsom

1 tk curry por (opcionális)

1/4 tk koriander mag

só, bors, rozmaring

fél citrom reszelt héja

3 evőkanál paradicsompüré

Extra:

10 dkg pörkölt mogyoró

10 dkg pirított dió

5 dkg reszelt sajt

2 csomag friss gyúrt tészta
tej

IMG_5901A vöröshagymát apróra vágjuk.

Az olívaolajon megdinszteljük, hozzátörjük a fokhagymát is.
A gombákat alaposan megmossuk és apróra daraboljuk.
Rádobjuk az összeesett hagymára.
Miután összeesett a gomba, ráöntjük a paradicsomot.
Curry porral ízesítjük, majd 1-2 perc rotyogás után beleforgatjuk a főtt lencsét is.
Ezt követi a spenót, a felaprított aszalt paradicsom, az összetört koriander mag, só, bors, rozmaring és a reszelt citromhéj.
Lefedve 20 percig hagyjuk összerotyogni kis lángon, majd kapcsoljuk le a hőt és hagyjuk hűlni. Ne legyen túl szaftos, de ne is legyen száraz.
A tésztákat csomagoljuk ki és a papírján hagyva töltjük.
A kinyújtott tésztára simítjuk a töltelék felét. Erre szórjuk a durvára vágott magvak és a reszelt sajt felét.
Feltekerjük, hosszú roládnak.
Átemeljük a tepsire és a másik roládot is elkészítjük.
A végein ha kibuggyanna töltelék, tapasszunk oda az aprított magvakból.
A roládok tetejét egy késsel óvatosan megmintázzuk, majd tejjel lekenve a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket.
20-30 perc alatt szép barnára sütjük őket, majd hagyjuk hűlni.

Gombamártással tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email