12087114_970401386335979_6992512913113782467_oImádom a Sacher tortát és bármilyen formában az ízvilágát. Most éppen golyókban. 🙂

Kb 20 golyóhoz:
6 dkg vaj
2 tojás
2 dkg porcukor
12 gr kakaó
5 dkg liszt
4 gr sütőpor
4 dkg cukor
5 dkg marcipán
10 dkg sárgabarack lekvár

Mázhoz:
15-20 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj

A vajat kicsit megolvasztjuk, hogy könnyebben ki tudjuk keverni.
Hozzáöntjük a porcukrot és a tojások sárgáit.
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót.
A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A sárgájás vajas masszához forgatunk egy kis habot, majd egy kis lisztes keveréket.
Megint hab, megint lisztes keverék, míg el nem fogy.
Sütőpapírt vágunk egy 15 vagy 18 cm-es forma aljára és beleöntjük a masszát.
180 fokon sütjük legalább 20-30 percig, de tűpróbával ellenőrizzük, mert függ a formánk nagyságától.
Ha átsült, hagyjuk kihűlni, majd morzsoljuk össze.
Annyi baracklekvárt gyúrjunk hozzá, amennyi segítségével jól formázható masszát kapunk.
A marcipánból mogyoró nagyságú golyókat formázunk.
A barackos tésztából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, amit aztán ellapítunk és a közepébe teszünk egy marcipán szemet. Belecsomagoljuk a tésztába és félretesszük. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk..
A kis gombócokat hűtőbe tesszük.
Étcsokoládét összeolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat és megmártjuk benne a golyókat.
Sütőpapírral bélelt tálcán hűtőben hagyjuk megdermedni a mázat, majd tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email