IMG_6408Ha kiürül a kekszes doboz és nem tudod mivel töltsd fel, ami picit más, mint a hagyományos kekszek, készítsd el ezt.
Mert a bejglin kívül rendhagyó módon nassolhatunk ilyen finomságot is.

Az aszalt gyümölcs, csoki és mag trió teszi igazán különlegessé. Mondhatni ünnepivé, pláne ha piros aszalvánnyal készítjük. Akkor még a színei is ünnepivé varázsolják.
Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni és gasztro ajándéknak is kiváló, akár egy csatos üvegbe, akár celofánba csomagolva.

2 tepsihez:
11 dkg vaj
80 gr kristálycukor
58 gr barna cukor
1 nagy tojás
1 tk. vanília aroma
150 gr (1 bögre) liszt
1 bögre finom zabpehely a Mag – amit akartok kínálatából
fél tk szódabikarbóna
fél tk őrölt fahéj
fél tk só
1 bögre (ami egyébként 2,5 dl) darabolt fehér csoki
fél bögre aszalt áfonya vagy esetünkben szintén aszalt fekete ribizli
fél bögre darált vagy aprított mandula/dió/mogyoró

A vajat a cukrokkal kihabosítjuk, belekeverjük a tojást és a vaníliát.
A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, zabpehellyel, fahéjjal, sóval, majd beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöt és a fehér csokit és a diót is.
Összeforgatjuk a tojásos masszával és hagyjuk 30 percet pihenni.
Két tepsit sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Enyhén lisztezett kézzel kis gömböket (kb. diónyi nagyságú) készítünk és egymástól jó 5-6 cm távolságra a tepsire ültetjük őket.
12-15 perc alatt készre sütjük őket.

IMG_6413Nálunk biztosan ilyen keksszel lesz töltve az ünnepi kekszes ládika. 😉

Print Friendly, PDF & Email