IMG_6364Brutálisan egyszerű elkészíteni, mutatós és finom!

A linzer tésztája a klasszikus 3:2:1-es tészta. Könnyű megjegyezni és nagyon sokféleképp felhasználható!

Az alaprecept:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
pici só
vaníliás cukor, citromhéj

A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a margarint, belegyúrjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, a citrom héjat, sót és a vaníliás cukrot is.
Ne gyúrjuk sokáig, csak míg össze áll.
Ezután tegyük hűtőbe egy jó fél órára.

Lisztezett deszkán nyújthatjuk pár milliméter vastagra.
Ha kiszaggatjuk számunkra tetszetős formákra, a közepüket egy kisebb formával szúrjuk ki, ezzel helyet készítve az ablaknak.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
A lyukakba apróra tört kemény cukorkát rakunk.

IMG_6363
Én ezt a csomagban kapható mini cukrot használtam, azt törtem össze sütőpapír közt a klopfolóval.
A lyukakat pedig tele tettem a cukorka törmelékkel.

180-190 fokra előmelegített sütőben sütjük őket 10-15 percig. Épp csak kezdjenek el barnulni. 😉
A cukor megolvad és szép áttetsző lesz.
IMG_6369Ha valaki ódzkodik a kemény cukorka használatától, az készíthet maga erre használatos cukorkát. Ez a recept Viától származik:

250 ml víz
125 ml világos kukorica szirup, vagy glükóz (ne méz!)
350 g cukor
csipet borkősav
1/4 tk vanília kivonat
2-3 csepp ételfesték

Melegítsük össze az összes hozzávalót és hevítsük 148,8 fokig. Cukorhőmérővel ellenőrizzük. Ha elértük a hőmérsékletet akkor öntsük át a forró szirupot fém tepsibe és hagyjuk kihűlni. Törjük darabokra és használhatjuk.

Print Friendly, PDF & Email
Ezek is tetszeni fognak