IMG_6384Annyira nem szeretjük az islert, de most nagyon megkívántam. Különösebb kifogásunk nincs ellene, egész egyszerűen csak nem szoktunk enni, úgyhogy most a kívánósságomnak eleget téve készítettem életemben először.
Nem is lett rossz, sőt! 🙂
Így nyilatkoztam 3 éve.
11-12 db lesz belőle saccra (mert a tészta egy részét magában megettük, volt amit csak lekvárosan, és elfelejtettem szaggatáskor megszámolni…)
Hozzávalók:
200 gr vaj
200 gr liszt
100 gr porcukor
100 gr darált dió
1 tojás (elhagyható)
Fahéj, só, citromhéj
Lekvár a tapasztáshoz
Máz: 1 ek margarin, 1 tábla csoki
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy a meglágyult vaj ismét megdermedjen kicsit.
Fél cm vastagra nyújtjuk, és kör alakúra szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat és 220 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük őket (könnyen megégnek, figyeljünk oda!).
Ha kihűltek lekvárral kettő korongot összeragasztunk.
Én most áfonya lekvárt használtam, de bármilyennel kitűnő!
A csokit és a margarint vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd belemártjuk a kekszeket.
Vagy ami ilyenkor alkalmasabb megoldás: a kezünkbe veszünk egy delikvenst és egy evőkanálnyi csokit elkenünk a kekszen úgy, hogy lecsurogjon a szélére. Én most helyhiány szempontjából ezt a megoldást választottam, de sokkal szebb lesz ha mártjuk. 😉 )
Eligazgatjuk és rácson hagyjuk a csoki mázat megszilárdulni.
IMG_6382
Print Friendly, PDF & Email