IMG_6292Láttam egy képet a Pinteresten nemrég. El is készítettem rögtön a hógömböt, de a külföldi oldalakon viszonylag sok félrevezető információ van, amiknek én is a csapdájukba estem.
Először is. porzselatint használtam, minimális vízzel és két rétegben kentem a lufira.Lássuk mi kell egy buborékhoz. (A bejegyzés végén van friss infó! 😉 )

IMG_60833 púpos teáskanálnyi zselatint elkeverünk 2 teáskanál hideg vízben. Amint megduzzadt, mikróban 1-2 pillanat alatt folyékonyra melegítjük.
A lufit felfújjuk nem túl nagyra és figyeljünk, hogy ne legyen a lufi teteje puklis.
Kössük el a száját, majd egy darabka szikszalaggal rögzítsük egy hurkapálcához.
A lufit érdemes picit vékonyan bevajazni, hogy könnyebben leváljon majd a zselatin róla.
Egy ecset segítségével bekenjük a lufit a zselatinnal, vagy meg is márthatjuk benne.
Egy darab hungarocellbe dugva hagyjuk megszilárdulni a réteget.
Ha elég keménynek találjuk nem szükséges újabb réteget felvinni, én felvittem. Sajnos. Egy is elég lett volna, ha hagyok neki időt és így még mattabb lett a burok. De semmi vész, így is jó lett. Elsőnek. 😀
Kipukkasztjuk a lufit, majd kiemeljük belőle a maradékát.
Egy ollóval körbe vágjuk a gömb alját, majd az előre elkészített muffinok tetejére helyezzük óvatosan. 🙂

Muffin recepteket IDE kattintva találsz!

 

Én csokis muffinokat készítettem és a tetejére vékonyan csokikrémet kentem, amit megszórtam kókuszreszelékkel. Gyurmáztam hozzá egy mini hóembert és azt helyeztem a búra alá. 🙂

IMG_6091
Porzselatinnal készült gömb.

IMG_6097Nem adom fel, próbálkozom még vele. 🙂

IMG_6275FRISSÍTÉS:
Próba 2. 🙂
6 db lapzselatint feloldottam hideg vízben, kinyomtam és 4 ek vizet hozzáadva felolvasztottam. Éppen csak, hogy folyékony legyen. Itt jegyezném meg, hogy a víz mennyiségét szerintem nyugodtan lehet csökkenteni.
A felfújt lufikat picit bevajaztam. Ezt a lépést ne hagyjátok ki. Bár enélkül jóval könnyebben tapad a zselatin a lufikra, de nem fogjátok tudni róla lefejteni a lufit. :/
Szóval a vajazott lufikat megmártogatjuk a zselatinban és hagyjuk száradni. Ahogy már nem tapadnak én biztosra mentem és megforgattam benne újra. Ez a zselatin jóval tisztább, mint a por változata.

12346516_1036036203102757_5166282679842165191_n
Egy napot hagytam száradni, pontosabban jó 12 órát.
Ezután kipukkasztottam a lufikat és a zselatin göbök is összementek a lufival. 😀 De! Kibányásztam a lufit és a gömböt szép óvatosan vissza tudtam nyomkodni anélkül, hogy megtört volna. 🙂
Ha por zselatint használtok szerintem lehet picit jobban hígítani és elég csak egy rétegben felvinni.
De ezzel a lapzselatinnal jóval tisztább, áttetszőbb gömböket kaptok, mint a porral. 🙂
IMG_6273IMG_6292Mostmár elégedett vagyok! 🙂

Print Friendly, PDF & Email