IMG_5326
Nagyon finom csoki mousse, amit még valamikor cukrászgyakorlaton készítettünk. Picit édes, de nyugodtan csökkenthetjük a cukor mennyiségét.
Simán tejszínhabbal tálalhatjuk felnőtteknek, cukorral szórva gyerekeknek, pici síroknak díszítve pedig kiváló desszert Halloweenre, akár egy bulira is.

10 főre:
2 tojás
8 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé (60%-os legalább)
2 dl minimum 30%-os habtejszín
2 dl cukrászhab
Díszítéshez:
3 dl tejszínhab
vagy
10 dkg kakaós keksz
2 csomag ovális alakú reggeliző keksz (Jó reggelt! vagy egyéb hasonló kekszek)
2 dkg étcsokoládé
IMG_5306
A tojásokat a cukorral vízgőz fölött addig kevergetjük, míg az ujjunk beledugva csípősen melegnek érezzük.
Levéve a gőzről kihűlésig habosítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk és folyamatosan keverve elvegyítjük a tojáshabbal.

A csokihabot ízesíthetjük reszelt gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár naranccsal is, ízlésünktől függően.

 
Össze fog esni, de semmi vész.
A tejszínhabokat összeöntjük és habbá verjük.
Ne túl kemény habbá, de legyen tartása.
Egy részét alaposan belekeverjük a csokis alapba, a másik felét pedig óvatosan beleforgatjuk.
Amikor már nem márványos egy zacskóba töltjük a mousse-t és az előre kikészített kávés poharakba töltjük.

A keksszel rétegezve is betölthetjük a krémet a poharakba. Még finomabb, hiszen több roppanós réteg lesz a lágy csokikrémben

 
IMG_5323
A tetejükre vagy tejszínhabot verünk, vagy durvább morzsákra törjük a kakaós kekszet és azzal hintjük a krém felületét.
Az ovális reggeliző kekszet félbe vágjuk és az olvasztott csokival feliratozzuk.
Ahogy megdermedt a csoki, beleállíthatjuk a poharakba.
Jól lehűtve tálaljuk.
IMG_5315
Ez a recept megjelent a Küldd el a recepted! magazin 2015. novemberi számában.
Print Friendly, PDF & Email