IMG_5898Olyan rusztikus a megjelenése és annyira karakteres az íze, hogy szerintem ez a gomba (krém) levesek királynője!Különlegessége, hogy szinte egy az egyben a még pár hétig 5 éves lányom készítette! Nem viccelek!

50 dkg csiperke gomba (gyönyörű barna – nálunk)
20 dkg vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint, amennyit felvesz
őrölt bors
1 dl tejszín (30%-os, vagyis nem főzőtejszín, hanem hagyományos állati eredetű – pl. zacskós Oké)
kb. 3 dl tej (legalább 2,8%-os)

A gomba előkészítésében annyit segítettem, hogy megmostam, megtörölgettem, de annyira tiszta, gyönyörű gombákat vettünk, hogy igazából…na ebbe ne menjünk bele, hogy meg kell-e mosni és pucolni a gombákat vagy sem. Mi nem pucoltuk.

Szóval vágtam néhány vékony szeletet a gombákból, amit a végén én lepirítottam, levesbetétnek.
Tehát feldaraboljuk a gombát.
A vajat megolvasztjuk a lábasban, amiben majd főzni fogjuk a levest.
Az olvadt vajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát is.
Erre az alapra mehet rá a gomba.
Felöntjük kevés vízzel (nekem speciel ellepte az összeesett gombákat) és hagyjuk picit puhulni. Nem kell neki több pár percnél.
Sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel teljesen simára keverjük.
Hozzákeverjük a habtejszínt és a tejből annyit, amennyire szeretnénk hígítani. Összerottyantjuk és gyakorlatilag készen is van.
A gomba szeleteket száraz serpenyőben megpirítottam és azzal “szórva” tálaltuk Petra levesét! 😀

Imád a konyhában sertepertélni a drágám! :3

IMG_5899

Print Friendly, PDF & Email