IMG_5775Van az úgy, hogy finomat szeretnél, de gyorsan. Nem is akarsz sokat bajlódni az előkészületekkel és az sem ártana, ha a megmaradt darabka sajtot, kevés szelet felvágottat és egyebeket el tudnád tüntetni egyúttal. Ezt neked találták ki! Amilyen egyszerű, annyira finom is, ezt elhiheted!

1 csomag leveles tészta
pár szelet sonka vagy akármilyen felvágott
10-15 dkg trappista sajt vagy bármilyen másfajta összedarabolva)
10 dkg darabolt, lesütött bacon
kápia paprika feldarabolva (opcionáli, de nagyon jó ízt ad neki!!!)
(esetleg mehet bele darabolt olívabogyó, stb.)

Szóráshoz: lenmag

A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd hosszában 3 egyforma csíkra vágjuk. Én derelyevágóval vágtam, de oly’ mindegy mivel, nem fog látszani a cakkos széle. 😀
A 3 csíkra rakosgatjuk a tölteléket.

IMG_5766Majd hosszában feltekerjük mindegyiket egyesével. Nem szorosan, nehogy kilyukadjon a tészta, de az illesztésnél csípjük össze kissé. Ha nem akarna tapadni, akkor pici tejjel húzzuk végig a tésztát az illesztésnél.IMG_5767Egy 20-22 cm-es formát kibélelünk és a csíkokat feltekerve belerakosgatjuk a formába.IMG_5768Tejjel lekenjük a tetejét és megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal, esetleg szemes mákkal.

 

IMG_5769180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük a tetejét.
Utána ha szükségesnek tartjuk, a formából kiemelve további 10 percig süthetjük.IMG_5771Kínáljuk forrón, szeletekre vágva, de akár csíkonként is tördelhetjük. Hidegen is nagyon finom! 😉

IMG_5774Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email