IMG_4852Tortásítva. Kivételesen. 🙂

11 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 tojás fehérje
30 dkg keserű kakaópor
6 dkg liszt
2 g só
1 g sütőpor

IMG_5736[1](Ha sokallod a kakaópor mennyiségét, helyettesítsd egy részét liszttel. 😉 )

A sütőt mindenek előtt előmelegítjük 170 fokra és a formát kivajazzuk, kilisztezzük. (Emlékeim szerint 24 cm-es formában sütöttem.)
A vajat a porcukorral kihabosítjuk.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sóval, kakaóval és sütőporral.
Apróban belekeverjük a vajas alapba.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és először egy kevéset durván elkeverünk a kakaós masszában ,ezzel kissé fellazítva azt.
A maradék fehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk.
Az előkészített formába töltjük és kb. 40 perc alatt megsütjük a tortát.
Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral, gyümölcs szósszal vagy csokiöntettel tálaljuk.

IMG_4859Tejcsokiból és tejszínből készítettem rá egy kis szószt. Mondjuk fél tábla csokoládét összetörünk és olyan 1-2 dl tejszínt felmelegítünk. A meleg tejszínnel nyakon öntjük a csokit és amint simára kevertük nyakon öntjük vele a tortát.
Megszórhatjuk csokidarával is.

Print Friendly, PDF & Email