IMG_5577Augusztus végén egy hétre kaptam egy nagyon tuti konyhai kisegítőt. 🙂
Az Electroluxtól kaptam tesztelésre egy Assistent robotot mindenféle tartozékkal. Gondolhatjátok, mekkora volt az örömöm! 😀Két doboz érkezett. Egyikben a gép, másikban a tartozékok. Egy dolgot sajnáltam, hogy csak egy hetet lehetett nálam.

Pont nem igazán értem rá aznap, de muszáj volt valamivel kipróbálnom és mivel voltak elfekvőben maradék tojásfehérjéim, gondoltam valami vidám habcsókkal fogom kezdeni a tesztelést.
Egyébként is az ilyen gépeknél mérvadó, hogyan bánnak a tojásfehérjével.
Eggyel ez sem csinál semmit, de gyakorlatilag a kézi robotgépen kívül egyik ilyen jellegű gép sem. Viszont, ami azonnal feltűnt, az az, hogy egy csavarhúzó segítségével be lehet állítani a keverőfej állását. Gyárilag be van állítva úgy, hogy ne érjen az edényhez munka közben, de lehet rajta állítani, így még az is lehet, hogy ha az ember nagyon kicentizi, felver egy fehérjét is! 🙂
Pozitív volt még az is, hogy két tál van hozzá. Egy nagy, hagyományos közel 5 literes (ÉS VAN FÜLE, ami iszonyatosan jó pont, könnyen meg lehet fogni a tálat) és egy közel 3 literes. Így ha valami kisebbet ütnél össze, nem kell az 5 literes tálat összekoszolni.
11057362_985930014780043_5918876020476294701_nSenkit ne tévesszen meg a fehér bevonat, azok a keverőfejek fémből vannak, nem műanyagból! 😉

Szóval eljött az elfekvőben lévő tojásfehérjék ideje.
3/4 csésze porcukor (2,5 dl-es)
2 csepp citromlé
3 tojásfehérje (L)
és egy fém keverőtál 😉

A fehérjéket beletesszük a keverőtálba és elindítjuk a gépet.
Szépen apránként elkeverjük benne az átszitált porcukrot és a végén a citromlevet.
Akkor jó a habunk, amikor ha kiemeljük a keverőfejet, csúcsot képez és szép fényes.
Imádtam nézni, ahogy kever a gép. Beleszerettem ebbe a mozgásba. A meglévő robotgépemmel ellentétben annyira jó érzés volt, hogy ez nem keni ki a cuccot a tál falára, hanem szépen elkever mindent.

Ezután 3 tálba osztottam a habot.
Az egyik tálba 1-2 csepp piros, a másikba 1-2 csepp sárga, a harmadikba 1-2 csepp kék festéket csepegtettem.
Óvatosan elkevertem simára az összeset, majd egy zárt virág csővel ellátott habzsákba kezdtem színenként felváltva kanalazni a masszát.
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire rózsákat nyomtam.

IMG_556990 fokra előmelegített sütőbe tesszük és másfél vagy 1 óra 45 perc alatt kiszárítjuk őket. Ezután se vesszük ki a sütőből, csak lekapcsoljuk és résnyire kitámasztjuk az ajtót, hogy ott hűljenek ki a habcsókok.

Használhatjuk magában nasiként, torták, desszertek díszítésére, de hagyományos formában kinyomva karácsonyfa dísznek is. 😀

IMG_4847Jaj, és a legjobb, amit még nem is említettem, munka közben a gép megvilágítja tálat, így látjuk mi történik benne, akár sötétben is. És olyan szép kéken világít a fokozatállító gomb körül, hogy belopta magát már ezzel a szívembe. 😀

A gépről hozok még posztot. Munka közben nem fotóztam, mert átmeneti, éppen csak összerakott konyhám van és ritka rossz helyen van konnektorom. 😀
Addig is itt tudtok róla többet megtudni.

Print Friendly, PDF & Email