IMG_4692Ősz kezdetén sem csappannak meg a házibulik. Ezek a szőlős falatkák pedig remek és gyors vendégváró falatkák.

Hozzávalók 20 darabhoz:

20 szem nagy szemű édes szőlő
10 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg darabolt sótlan mogyoró
20 fogpiszkáló

Akár egy nappal előbb is elkészíthető és a hűtőben várakozhat a vendégekre.

 
A szőlő szemeket alaposan megmossuk, majd leszárítjuk.
Mindegyikbe egy-egy fogpiszkálót nyomunk ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át a szemeket.
A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd a vajat elkeverjük benne. Ahogy egynemű lett a karamell elzárjuk alatta a lángot és a szőlőszemek felét-kétharmadát megmártjuk benne.
Rögtön megforgatjuk a mogyoróba és az előre odakészített tálalásra szánt tányérra állítjuk őket szépen sorba.
Szinte azonnal fogyasztható.

NévtelenEz a recept megjelent a Küldd el a recepted! magazin 2015. szeptemberi számában.

Print Friendly, PDF & Email