IMG_5348Afféle maradék felhasználós fogás. Azzal töltöd, amivel csak szeretnéd, elnyel mindent, amivel aztán jóllakhatsz. 🙂

1 kápia paprika
2-3 paradicsom
10 dkg trappista sajt
0,5 kg darált hússó, bors
10 dkg gomba
kevés olaj
1 dl habtejszín (30%-os)

A darált húst egy alufólián téglalap alakúra ellapogatjuk. Sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerekkel szórjuk.
Ráfektetjük a sajt szeleteket, majd a paprikát hosszában, a paradicsomot, a dinsztelt gomba szeleteket…tulajdonképpen bármit amit szeretnénk.
Az alufólia segítségével felcsavarjuk a tekercsünket és belecsomagoljuk a fóliába. Egy tepsibe tesszük és 200 fokon 30-40 percen át sütjük, majd kicsomagoljuk és 45-50 percen át pirítjuk.
Az utolsó 10 perc előtt leöntjük a habtejszínnel az egészet. Szépen megpirul a teteje.
Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

IMG_5347

Forrás: http://receptneked.hu/sertes/toltott-daralt-hus/

Print Friendly, PDF & Email