IMG_5184Ezt az apró sütit nagyon szeretem. Tudjátok ez az, amit általában jól kiszáradva, egy tálcán celofánnal átcsomagolva lehet kapni a különböző nagyáruházakban. Ott nem érdemes megvenni, sokkal inkább érdemes otthon elkészíteni, mert egyébként bolti társaival ellentétben nagyon finom tud lenni!Bevallom ezt szeretem rágcsálni valamilyen majonézes saláta mellé is, de ehhez tudok inni pár nyelet kólát is, meg ilyenek. 😀

1 sütőlemezre (ami inkább tepsiben mérve 2 db):
60 dkg liszt
10 dkg tejföl
4 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
35 dkg vaj (nem margarin)
1 csomag sütőpor
25 gr só
5 gr porélesztő

füstölt sajt, szezámmag, lenmag, köménymag ízlés szerint

A vaj hűtő hideg legyen. Nem olvasztjuk meg, nem matatunk vele. 😉
A lisztben elkeverjük a sütőport, az élesztőt és a sót.
Elmorzsoljuk benne a vajat.
A tejfölben elkeverjük a sárgájákat és belegyúrjuk a vajas lisztes morzsához.
Ahogy összeállt egy sütőpapíron 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, lekenjük felvert tojással és berakjuk a fagyasztóba.

IMG_5161
Ha megfagyott a tészta kivesszük és ismét lekenjük felvert tojással.
Megszórjuk ízlésünk szerint egy sávban ilyen maggal, mellette egy sávban másik maggal, reszelt füstölt sajttal, amivel szeretnénk.
Aztán egy nagy éles késsel felszeleteljük. Fajtánként lehet téglalapokra vagy kockákra vágni.

IMG_5162
Egymástól picit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd 230 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.

IMG_5164

Print Friendly, PDF & Email