IMG_4707Tetszik a látványa? Az íze is fog. Az áfonya természetesen opcionális, de ha tehetitek ne hagyjátok le róla!

A tésztához:
22,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
25 dkg liszt
csipet só

A krémhez:
4 tojás
15 dkg cukor
2 citrom reszelt héja
6 ek liszt
1,25 dl frissen facsart citromlé

A tetejére 15 dkg áfonya

A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (28×32 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik.
Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat.
A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe.
18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.

IMG_4695IMG_4704Nem csak finom! Nekem olyan szinten tetszik a látványa, hogy elképesztő! 🙂

NévtelenForrás: http://streetkitchen.blog.hu/2014/08/25/limonade_suti_formaban_lemon_bar

Print Friendly, PDF & Email