IMG_4627Nagyon szeretem a tortillából készült ételeket. A wrapot és a quesadillát is. Az az egyetlen baj van vele, hogy eteti magát, de iszonyatosan. Előnye, hogy a tortilla lapokat akár le is fagyaszthatjuk és előkaphatjuk, amikor épp szükségünk van rá, a tölteléket pedig 2 perc alatt kikeverjük.A tortillát és magam készítem. Vásárolni is lehet, de nem olcsó. Sokkal egyszerűbb és finomabb, ha magad készíted el.

Egy palacsintasütő átmérőjének megfelelő quesadillához kettő tortilla lapra lesz szükségünk. Azt a kerek “szendvicset” pedig végül 4 felé fogjuk vágni!

IMG_4625
Baconos töltelék:
pár szelet pirított bacon
paradicsom szeletek
sajt szeletek

Tejfölös töltelék:
tejföl
kukorica
sonka vagy bármilyen felvágott apróra vágva
paprika apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Igazából felhasználhatjuk a maradékokat is, amit találunk. Ha már unjuk a parízeres szendvicset, készítsünk belőle quesadillas-t. 🙂

A bacon szeleteket én egy sütőpapírral bélelt tepsire fektettem és 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütöttem őket.
A tejfölös töltelékhez pedig csak összekeverjük a hozzávalókat.
Fogunk egy tortilla lapot, a már melegedő serpenyőbe tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal, rá a töltelék, ismét sajt és tortilla. Ha a sajt már olvad, egy tányér segítségével megfordítjuk az egészet és a másik oldalát is kb. 1 percen át sütjük. Ezután hagyjuk hűlni picit, majd 4 cikkre vágjuk.
A baconos verziónál a tortilla lapra sajt lapokat fektetünk, majd bacon, paradicsom, sajt lapok és tortilla a sorrend.
Mindkettő nagyon finom! 😉

IMG_4623
Töltelék ötletek: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/quesadillas/

Print Friendly, PDF & Email