IMG_4627Nagyon szeretem a tortillából készült ételeket. A wrapot és a quesadillát is. Az az egyetlen baj van vele, hogy eteti magát, de iszonyatosan. Előnye, hogy a tortilla lapokat akár le is fagyaszthatjuk és előkaphatjuk, amikor épp szükségünk van rá, a tölteléket pedig 2 perc alatt kikeverjük.

A tortillát és magam készítem. Vásárolni is lehet, de nem olcsó. Sokkal egyszerűbb és finomabb, ha magad készíted el.

Egy palacsintasütő átmérőjének megfelelő quesadillához kettő tortilla lapra lesz szükségünk. Azt a kerek “szendvicset” pedig végül 4 felé fogjuk vágni!

IMG_4625
Baconos töltelék:
pár szelet pirított bacon
paradicsom szeletek
sajt szeletek

Tejfölös töltelék:
tejföl
kukorica
sonka vagy bármilyen felvágott apróra vágva
paprika apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Igazából felhasználhatjuk a maradékokat is, amit találunk. Ha már unjuk a parízeres szendvicset, készítsünk belőle quesadillas-t. 🙂

A bacon szeleteket én egy sütőpapírral bélelt tepsire fektettem és 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütöttem őket.
A tejfölös töltelékhez pedig csak összekeverjük a hozzávalókat.
Fogunk egy tortilla lapot, a már melegedő serpenyőbe tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal, rá a töltelék, ismét sajt és tortilla. Ha a sajt már olvad, egy tányér segítségével megfordítjuk az egészet és a másik oldalát is kb. 1 percen át sütjük. Ezután hagyjuk hűlni picit, majd 4 cikkre vágjuk.
A baconos verziónál a tortilla lapra sajt lapokat fektetünk, majd bacon, paradicsom, sajt lapok és tortilla a sorrend.
Mindkettő nagyon finom! 😉

IMG_4623
Töltelék ötletek: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/quesadillas/

Print Friendly, PDF & Email